21 år, arbetslös men inte fattlös

Hejsan bloggen och alla ni som läser! 
Igår var de den 17 mars vilket betyder att de var min födelsedag:) 21 år🎈

Förlåt för att jag inte uppdaterat något på senare tid men de har varit ganska mycket med de mesta. 

Onsdag: jag har skrivit cv och personligt brev idag. Jag har skickat in detta oxå. Jag hittade ett jobb som de bara skrek Jennifer om. Jag vill göra så mycket! 
Men i detta fall handlar de om att hjälpa andra. Att finnas för någon som alltid behöver mej och min energi. Jag hoppas så! 
Mamma och Astrid har varit här på lunch och fika, älskar när de kommer folk o hälsar på hos oss! 
Jag sitter i skrivande stund och funderar. 

Arbetslös är ett ord som låter så allvarligt helt utan anledning. Jag är arbetslös men nog jobbar jag för de? Och jag jobbar inte svart.. 
Jag är timvikarie inom barnomsorgen i Kristinehamn och Degerfors kommun och jobbar så gott jag kan och så mycket jag får! Men såklart är de ju de veckor/månader som ingen är sjuk eller som ingen är borta och behöver en ersättare så givetvis kan man ena månaden sitta med massa pengar och nästa månad lite mindre. Men jag jobbar ju? Jag har valt att ha en ganska positiv inställning till det här med arbetslöshet. De löser sej, de är lugnt. Inte stressa upp mej och gapa över att jag aldrig kan bli nått. Jag kan bli massor, de handlar bara om att de inte är rätt tid för mej än. En vacker dag när de regnar kanske de är min tur att få den där stämpeln, FAST ANSTÄLLD. För de vore tamefan de bästa som skulle kunna hända. Jag längtar efter att känna mej duktig och vuxen. Men jag försöker att hålla denna lugna profilen, som hela tiden ser allt så ljust! Jag är en sån människa. 
Jag kan inte göra mycket men mer än de flesta och alltid blir de ju nått av de jag gör. 
Jag tror på mej själv och att min tid kommer! 

Jag har haft de bra och dåligt sen jag skrev sist. Mycket handlar om min familj och de är där spåren sätter sej. De är tuffa tider men även i detta har jag en positiv anda. 
Jag ville att mitt liv skulle vara annorlunda nu när jag var 15 år och ville bli stor. Få av mina små önskningar slog in men de har liksom slagit in i fel ordning. Jag har en underbar sambo och vi bor i en jättefin lägenhet tillsammans. Jag hoppas de blir många mer år tillsammans! Den första mars hade vi varit förlovade i 6 månader! Ojoj

Arbetslös men inte fattlös som rubriken lyder, jag jobbar men är arbetslös jag vet att jag borde ha ett jobb som jag är anställd på men jag kan ju inte tvinga någon till att anställa mej. Jag vet att jag borde söka som en tokig men är jag inte intressant på papper så får jag inte en chans att visa mej. - men Jennifer, man kan väl inte vara timvikarie hela livet? Nej de kan man inte för förr eller senare kommer de som sagt bli min tur. Jag kämpar vidare och biter ihop och väntar på att den där vackra regniga dagen ska komma. Jag vet jag är inte dum. Jag är på precis rätt plats just nu för att göra de jag gör innan de blir ett nytt kapitel i mitt liv. Jag vet kära ni, jag vet.. Jag är inte fattlös.. 

Ha en fin dag!
// Jennifer